Gemeente Gemeente Kinrooi

Uittreksel strafregister

Er zijn drie soorten van uittreksels uit het strafregister, voorheen getuigschrift goed zedelijk gedrag. Afhankelijk van de reden, wordt een verschillend model van uittreksel afgeleverd.

  • Model 595: basismodel dat wordt afgeleverd als er geen model 596-1 of 596-2 is;
     
  • Model 596-1: model bestemd voor het uitoefenen van een gereglementeerde activiteit. Het kan bijvoorbeeld gaan om een taxichauffeur, privédetective, voetbalsteward, … of voor het verkrijgen van een vergunning voor een wapen, om te vissen, voor de jacht of een schietclub. Klik hier voor meer info over dit model.
      
  • Model 596-2: model bestemd voor het uitoefenen van een activiteit waarmee u in aanraking komt met jongeren en minderjarigen (onderwijs, opvoeder, begeleider, jeugdhulp, animatie, enz...)

Hoe aanvragen

U kan uw uittreksel uit het strafregister hier via het e-loket aanvragen. Als het online niet lukt, kan u dit zonder afspraak verkrijgen aan de snelbalie in het gemeentehuis.

Kostprijs

Als u het uittreksel uit het strafregister digitaal aanvraagt, is het gratis. Als u het afhaalt in het gemeentehuis, kost het 2,50 euro.

Afhandeling

Bij een online aanvraag, krijgt u het uittreksel direct in uw mailbox. Persoonlijk afhalen in het gemeentehuis kan enkel op vertoon van uw e-ID (elektronische identiteitskaart).