Gemeente Gemeente Kinrooi

Tuinrangers gezocht

Word jij ook gewoon blij van het gefluit van de vogels, het drukke gezoem van de bijen en hommels in je tuin? Dan ben jij misschien wel de tuinranger die wij zoeken!

Binnenkort start de gemeente Kinrooi een gloednieuw vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Een team speciaal opgeleide tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende wildlife. Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Kinrooi één groot natuurgebied.

Wie zoeken wij ?
Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud. Surf naar www.tuinrangers.be voor meer info en inschrijving.

Infoavond op 11 augustus
Kom naar de gratis infoavond op woensdag 11 augustus 2021 om 19u00 in GC De Stegel. Als die datum niet past, ben je ook welkom op 17 augustus om 19u00 in CC Neeroeteren.