Gemeente Gemeente Kinrooi

Scholensportdag

In de maand mei organiseert de sportdienst van Kinrooi samen met alle basisscholen uit de gemeente en tal van lokale sportverenigingen de jaarlijkse scholensportdag. Bijna 900 kinderen kunnen dan weer naar hartenlust sporten op verschillende locaties in de gemeente. Omwille van de corona-maatregelen is de editie 2020 echter afgelast.

De bedoeling is dat alle kinderen, ongeacht uit welke school of onderwijstype, zich kunnen uitleven in tal van sporttakken die speciaal aan hun leeftijd zijn aangepast. Het is voor de jongeren dan ook de gelegenheid om kennis te maken met het sportaanbod binnen onze gemeente. Dit sportaanbod is zeer divers! Zelfs enkele traditionele sporten zoals beugelen, curvebowls en pétanque zijn in het programma opgenomen. Andere sporten en activiteiten zijn: taekwondo, judo, zeilen, honkbal, bowling, Alles Kids, tennis, volleybal, tafeltennis, kinderdans, voetbal, new games, rugby, klimmen en klauteren, circustechnieken, schermen, kickboards, trampoline, …

Naast het schoolpersoneel en de mensen van de verschillende sportverenigingen kan de sportdienst voor deze dag ook weer beroep doen op tal van vrijwilligers uit ondermeer de seniorenfietsgroep zodat ook deze editie weer een onvergetelijke ervaring zal worden!