Gemeente Gemeente Kinrooi

Asbest - DUBO Limburg

Dubolimburg lanceert een campagne om het verwijderen en afvoeren van asbest professioneel, veilig en – dankzij de nieuwe premies – goedkoper te laten gebeuren, in samenwerking met Ovam, de provincie Limburg en de bouwsector.

Asbest werd tot einde jaren ‘80 veelvuldig gebruikt in de bouwsector. In de loop der jaren werd echter duidelijk dat het inademen van asbestvezels ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Er is vandaag nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen. Dubolimburg lanceert daarom een campagne in samenwerking met Ovam, de provincie Limburg en de bouwsector om het verwijderen en afvoeren van asbest professioneel, veilig en – dankzij de nieuwe premiesgoedkoper te laten gebeuren. De Asbestverwijderingscampagne loopt nog tot en met december 2024.

Dubolimburg vzw is al meer dan 15 jaar de betrouwbare partner van iedereen die in Limburg duurzaam wil (ver)bouwen en wonen. Dankzij het objectieve advies en de begeleiding van De Huisdokter krijgen jaarlijks meer dan 400 particulieren het juiste maatadvies aan huis om hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Nu komt daar dus asbestverwijdering bij. Mét premies.

‘We zien het verwijderen van asbest niet louter als een service op zich,’ vertelt projectcoördinator Karen Smets, ‘maar ook als een kans voor de eigenaar om de woning grondiger aan te pakken. Daarom zal, bij asbest in dak of gevel, de Huisdokter van Dubolimburg ook een advies geven over isolatie, ventilatie, verwarming en andere aspecten van duurzaam bouwen. Op die manier bieden we de Limburger een goed inzicht in de mogelijkheden van zijn of haar woning en zetten we hen op weg naar een betere, gezondere, veiligere woning.’

Werkwijze

Wie een vermoeden heeft van asbest in zijn dak, gevel of leidingisolatie kan een afspraak maken met Dubolimburg. Zij sturen een asbestdeskundige ter plaatse die – eventueel via een labo-onderzoek – de aanwezigheid van asbest zal detecteren. Daarna zorgen geselecteerde aannemers, al dan niet gecombineerd met het advies van de Huisdokter, voor het verwijderen en afvoeren.

Premies

Wie het volledige traject van Dubolimburg afwerkt – van de detectie door een asbestdeskundige tot het effectieve verwijderen en afvoeren van het asbesthoudende materiaal door een aannemer uit de Dubolimburgpoule – heeft recht op premies. Op die manier worden de diensten van de asbestdeskundige én de huur van een container gratis.

Meer info en afspraken: www.as-best.be

Meer info

info@de-huisdokter.be 
011 39 75 75