Gemeente Gemeente Kinrooi

Zomerschool Kinrooi vandaag gestart

Gepubliceerd op  ma 17 aug 2020
Vandaag - maandag 17 augustus - is de zomerschool in Kinrooi gestart. Vier juffen gaan de komende weken aan de slag met achttien leerlingen uit het basisonderwijs van verschillende scholen. We wensen ze allen veel succes!

In het begin van de zomervakantie zette de gemeente Kinrooi alles op punt om de zomerschool te organiseren. De coronacrisis had en heeft namelijk een grote impact op de ontwikkeling van onze schoolgaande jeugd, in het bijzonder op de jongsten. Het spreekt voor zich dat de gemeente er alles aan wil doen om die impact zo klein mogelijk te houden. Vandaar de zomerschool: een remediërend en voorbereidend traject naar het volgend schooljaar toe, dat ook reeds in de steigers staat.

Vier juffen - Sofie, Lotte, Amelie en Charlotte - gaan de komende weken samen met achttien kinderen uit diverse scholen van het basisonderwijs aan de slag. Ze doen dit in twee klassen. Voormiddag staat het leren centraal, met taal en rekenen als thema’s. De namiddag is voorbehouden voor ontspanning met in week 1 ‘circus’ en week 2 ‘helden en heldinnen’ als rode draad.