Gemeente Gemeente Kinrooi

Zomerschool Kinrooi is geslaagd !

Gepubliceerd op  vr 28 aug 2020
Op maandag 17 augustus startte de zomerschool in Kinrooi. Vandaag - vrijdag 28 augustus - kunnen 4 juffen, 19 leerlingen en 1 organisator tevreden terugblikken op dit initiatief. Om het in de juiste "vocabulaire" te zeggen: zomerschool Kinrooi is geslaagd!

Remediëren, bijspijkeren en de negatieve gevolgen van het coronageteisterde schooljaar 2019-2020 zoveel mogelijk wegwerken: dat waren de streefdoelen van zomerschool Kinrooi. Vier gedreven leerkrachten - Amelie, Lotte, Charlotte en Sofie - gingen de uitdaging aan om 19 kinderen uit het 1ste, 2de, 3de en 4de studiejaar met gelijke kansen terug aan de start van het nieuwe schooljaar te laten verschijnen, aanstaande dinsdag 1 september 2020.

Het werken in leerkrachtenteams per klas met kleine groepen tot 10 leerlingen, liet een erg dynamische organisatie toe. Er werd maximaal ingezet op differentiatie en uiteenlopende pedagogische werkvormen, zowel klassikaal, in niveaugroepjes en individueel. De goesting, ijver, vakkennis, flexibiliteit en menselijke warmte van de juffen waren bepalend voor het succes.

Want het rapport van de zomerschool heeft enkel G's en ZG's:

  • Alle leerlingen hebben progressie gemaakt met betrekking tot de door de klassenraad/klasleerkracht geformuleerde werkpunten;
  • De schoolse betrokkenheid van de leerlingen was erg hoog;
  • Door het beter beheersen van de leerstof, bloeiden de leerlingen open en steeg hun zelfvertrouwen;
  • Op heel korte tijd - amper twee weken - ontstond er een leuke klassfeer, ook al kwamen de leerlingen uit verschillende scholen en klassen.

Dit initiatief kon enkel slagen dankzij de administratieve en praktische ondersteuning, vooraf perfect uitgewerkt op gemeentelijk vlak. Zelfs de namiddagprogrammatie met spel en ontspanning volgens een wekelijks thema en in de bekwame handen van Dries, Claudia, Anna, Mike, Wim, Anouk, Lars, Miek en Aniek was een absolute meerwaarde.