Gemeente Gemeente Kinrooi

Zorgvlied woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Zorgvlied ligt vlakbij het centrum van deelgemeente Molenbeersel. Het werd geopend op 1 maart 1994 en bood toen plaats aan 64 bewoners. Vandaag is het woonzorgcentrum volledig vernieuwd en telt 98 woongelegenheden waarvan 4 woongelegenheden kortverblijf. Zorgvlied is zo voorbereid op de verdere toekomst. Een goede woon- en leefomgeving en deskundige zorgverlening staan centraal.

De directie en het personeel van het woonzorgcentrum hechten veel belang aan de kwaliteit van het verblijf van de ouderen. De animatoren en ergotherapeuten organiseren iedere dag activiteiten waaraan ze vrijblijvend kunnen deelnemen. Zorgvlied biedt een gezellige thuis voor alle bewoners met alle voorzieningen die vandaag de dag gangbaar zijn.

Iedereen kan beschikken over een éénpersoonskamer voorzien van het nodige basismeubilair en eigen sanitaire voorzieningen. De bewoner kan zijn of haar kamer verder inrichten met persoonlijk meubilair en zaken waaraan men erg gehecht is. Alle kamers zijn tevens voorzien van een hoog-laagbed, lcd-tv, koelkast, kluis, telefoon- en internetaansluiting. Per afdeling is er een volledig aangepaste badkamer en douche, een living met een eetplaats en gezellige zithoeken in de gangen.

Zorgvlied beschikt over verschillende terrassen, een mooie binnentuin en een hobbytuin met serre en plantbakken. Tevens zijn er nog een aantal gemeenschappelijke lokalen voorzien: een mooie grote inkomhal, en een cafetaria met twee grote zalen met bar en terras, een kapsalon en een ergotherapie- kinesitherapielokaal. Verder is er een eigen wasserij, een volledig uitgeruste technische dienst en een zeer goede keuken.

Dag en nacht is er verpleegkundig en zorgkundig personeel aanwezig waarop de bewoners steeds een beroep kunnen doen. Het personeel zorgt mee voor een huiselijke sfeer en voor de nodige verpleegkundige en hygiënische zorgen. Zorgvlied houdt rekening met de wensen van haar bewoners en met die van hun familie. Het woonzorgcentrum werkt tevens samen met de huisarts(en).

Voor wie

Het woonzorgcentrum is bestemd voor personen, ouder dan 65 jaar, die niet langer in het thuismilieu kunnen verblijven omwille van te hoge leeftijd, eenzaamheid, verminderde lichamelijke of geestelijke vermogens. Woonzorgcentrum Zorgvlied staat dus open voor valide  maar ook voor zorgbehoevende of dementerende ouderen.Regelmatig bezoek is heel belangrijk. Onze bewoners zijn vaak verrassend gevoelig voor dat samenzijn. Daarom kunnen familie, vrienden of kennissen alle uren van de dag op bezoek komen. Het WZC vraagt wel om rekening te houden met de maaltijd- en verzorgingsmomenten zodat de goede werking, de rust en het respect voor het gebeuren niet verstoord worden. Men is ook welkom bij de activiteiten.

Hoe aanvragen

Voor informatie over een opname kan u terecht bij onze maatschappelijk assistente. U kan haar bereiken via het telefoonnummer 089 70 36 40. 

Alle kandidaten worden genoteerd op een voorlopige wachtlijst. Kandidaten waarvan het opnamedossier helemaal in orde is, komen op de definitieve wachtlijst. Bewoners van een assistentiewoning en bewoners van de gemeente Kinrooi hebben voorrang.

De datum van inschrijving en de zorgbehoevendheid bepalen de volgorde van opname. 
Een klein pensioen of andere financiële zorgen hoeven een opname in woonzorgcentrum Zorgvlied niet in de weg te staan. Het OCMW kan en zal steeds helpen. 

Kostprijs

Dagprijs per persoon, van toepassing vanaf 1 juli 2023:

  • 61,43 euro voor inwoners van de gemeente Kinrooi
  • 64,36 euro voor niet-inwoners van de gemeente Kinrooi

De dagprijs omvat alle kosten voor het verblijf, de huisvesting en de verzorging. TV, telefoon- en internetaansluiting zijn inbegrepen in de dagprijs. Persoonlijke bezittingen zijn gratis verzekerd.

Volgende kosten en diensten zijn niet inbegrepen:

  • kapster en pedicure
  • dokters- en apothekerskosten
  • was van persoonlijk linnen

Meer info

De dagelijkse verzorging wordt gecoördineerd door hoofdverpleegkundige Severine Linsen. Els Janssen staat in voor de vrijwilligerswerking

U kan steeds contact nemen voor meer informatie of op afspraak een bezoekje brengen aan het woonzorgcentrum.