Gemeente Gemeente Kinrooi

Word gastgezin voor Up with People

Gepubliceerd op  ma 18 feb 2019
Van 14 tot 20 mei 2019 komt Up with People naar Kinrooi. Om alle jongeren die week een thuis te kunnen bieden, zijn de organisatie en de dienst vrije tijd op zoek naar een 50-tal gastgezinnen. Meld u aan en beleef een internationale week in mei !

Wonen in een gastgezin is een van de meest spannende en nuttige aspecten van het Up With People-programma. U leert mensen uit verschillende culturen en gemeenschappen van over de hele wereld kennen. De gastgezinnen kunnen verblijven in een stadsappartement, een boerderij op het platteland, een rieten hut of een huis in de voorsteden. Het maakt niet uit. Eén ding is zeker… . Elk verblijf bij een gastgezin biedt de mogelijkheid om vriendschappen te maken die een leven lang meegaan.

Voor hun verblijf in Kinrooi zoekt Up with People een 50-tal gezinnen om de jongeren onder te brengen. Wat verwachten ze van een gastgezin?
- een veilige en aangename omgeving voor de deelnemer(s) in de periode van 13 tot en met 19 mei 2019
- kennis van je eigen cultuur en de plaatselijke gemeenschap
- overnachting voor de UWP deelnemer(s)
- ontbijt en meestal ook avondeten
- lokaal vervoer aan het begin (+/- 8u) en aan het eind van elke dag (+/- 18u).

Gastgezinnen ontvangen in ruil daarvoor:
- een rijke culturele ervaring omdat de gewoontes en tradities van beide culturen uitgewisseld worden tussen de gast(en) en uw familie.
- blootstelling aan een wereldburger filosofie en mentaliteit.
- de mogelijkheid om iets te doen voor uw gemeenschap door samen met uw gasten te werken in vrijwilligersprojecten.
- nieuwe contacten waaruit vaak levenslange vriendschappen ontstaan.
- twee tickets voor de Up With People show op 17 mei in GC De Stegel

Word gastgezin!

Wil u meer weten? Of u inschrijven als gastgezin bij Up With People? U kan alle informatie vinden op deze website. Ook bij de dienst vrije tijd kan men u meer vertellen over het bezoek van deze jongeren aan onze gemeente. Kinrooi meets the world !