Gemeente Gemeente Kinrooi

Collectieve wijkrenovatie Geistingen

Gepubliceerd op  di 21 feb 2023
Woon je op Nieuwkamp, Haexkamp, de Draaiweg,  de  Daalstraat of een gedeelte van Geistingen en wil je iets aan je woning doen?  Dan is er dankzij wijkrenovatie Geistingen een buitenkans om jouw woning energiezuiniger te maken. Kom naar de wijkdag op 16 maart en laat je informeren.

In groep renoveren - met de hele wijk samen - kan tegen gunstiger voorwaarden en zonder zorgen. In samenwerking met Stebo en de provincie Limburg start de gemeente Kinrooi met een collectieve wijkrenovatie in Geistingen. Dat betekent dat de bewoners van het geselecteerde gebied kunnen genieten van een zeer interessant aanbod.

Wijkdag op 16 maart

Op donderdag 16 maart 2023 doet het gemeentebestuur samen met Stebo - alles uit de doeken tijdens een wijkdag. De bewoners zijn dan van harte welkom op het pleintje van Haexkamp tussen 15u00 en 17u30. Wie 's namiddags niet kan, is vanaf 19u00 welkom in het Gemeenschapshuis waar dezelfde uitleg gedaan wordt tijdens een infomoment.  

Stebo zal de geïnteresseerden daar vrijblijvend informeren over grote of kleine renovatiewerken: dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen, warmtepompen, verwarmingsketels,… Wie vervolgens interesse heeft, kan zich inschrijven voor een gratis huisbezoek. Dat levert een adviesrapport op met renovatiemogelijkheden. Deze begeleiding is volledig gratis.

Waarom deze wijk ?

De keuze voor deze straten in Geistingen werd in samenspraak met Stebo gemaakt. Hiervoor hanteren zij een aantal criteria. Zo kijken ze in eerste instantie naar het renovatiepotentieel en de ouderdom van de woningen, bij voorkeur gebouwd in de jaren '70 en '80. Ze kijken ook of de grootste meerderheid van de bewoners zelf eigenaar is waardoor wijken met veel woningen van een sociale huisvestigingsmaatschappij al minder interessant zijn voor dergelijk project. Vanzelfsprekend moet er ook een potentieel voor hernieuwbare energie zijn. Het type van woning dat succesvol was in vorige campagnes speelt ook een belangrijke rol. Rekening houdend met al die criteria viel de keuze op dit gebied in Geistingen.

Meer info

Wens je meer info over deze collectieve wijkrenovatie? Download dan de bewonersbrief of neem contact met de dienst ruimte via 089 70 03 00 of kristel.stals@kinrooi.be.