Gemeente Gemeente Kinrooi

Werken aan schoolomgeving Molenbeersel

Gepubliceerd op  vr 24 jan 2020
Op 4 februari 2020 begint aannemer Van Beers Hoogeloon met de werken voor de verkeersveilige schoolomgeving in Molenbeersel. De plannen en timing van de werken werden vorige week toegelicht tijdens een informatiemoment in de eetzaal van De Wieken.

Met het dossier verkeersveilige schoolomgeving Molenbeersel gaat er al meteen een groot dossier voor deze beleidsperiode in uitvoering. Tijdens het voorbereidend traject paste studio LST het plan aan in functie van de participatie die er met de omwonenden, basisschool de Wieken en andere geïnteresseerden. Het plan verkeersveilige schoolomgeving kan u hiernaast bekijken.

Na wat voorbereidende werken - onder andere in opdracht van de Watergroep - gaat nu de Kleine Scheurestraat volledig aangepakt worden. Dit zal in verschillende fasen gebeuren die telkens een invloed hebben op het verkeer. We willen alle omwonenden en ook het schoolverkeer vragen om de aangegeven signalisatie te respecteren.

Dit zijn de verschillende fasen met een vooropgestelde timing, die vanzelfsprekend afhankelijk is van de weersomstandigheden en dus hier en daar wat kan verschuiven:

Fase 1 (4 tot en met 12 februari)
werken ter hoogte van kruispunt Kleine Scheurestraat-Smeetsstraat

Fase 2a (11 februari tot en met 6 maart)
werken in het eerste stuk van de Kleine Scheurestraat (schoolingang) 

Fase 2b (19 februari tot en met 23 maart)
werken in het tweede stuk van de Kleine Scheurestraat (vanaf de bocht tot Scheurestraat) 

Fase 3 (17 maart tot en met 31 maart)
werken ter hoogte van kruispunt Kleine Scheurestraat-Scheurestraat

Fase 4 (31 maart tot en met 15 mei)
werken aan de rand van de Kleine Scheurestraat

Fase 5 (15 mei tot en met 26 mei)
plantwerken & opruimingswerken aan de rand van de Kleine Scheurestraat

Via de downloads hieronder is een plan per fase te bekijken. Wie de kinderen met de auto naar school brengt, wordt vriendelijk verzocht om de parkings aan De Stegel (Oudekerkstraat en Weertersteenweg) te gebruiken. Een gedetailleerd overzicht van de werkzaamheden vindt u bij indeling van de werken - planning.

Wat de afvalophaling betreft, raden we alle omwonenden aan om het huisnummer op de containers aan te brengen. De aannemer verzamelt alle containers en brengt deze naar een gezamenlijk ophaalpunt. Enkel mits duidelijke vermelding huisnummer kunnen ze de container nadien terug aan uw huis zetten.