Gemeente Gemeente Kinrooi

Werken op afspraak gestart in gemeentehuis

Gepubliceerd op  wo 02 jan 2019
Onder het motto "een date... met onze diensten" werken de meeste gemeentelijke diensten vanaf 2019 enkel nog op afspraak. Drie soorten dates zijn mogelijk vanaf nu: een online date, een speeddate en een echte afspraak. De eerste afspraken deze voormiddag verliepen alvast vlot.

Online date

Voor sommige zaken hoeft men niet meer naar het gemeentehuis te komen. Met het digitaal loket of e-loket of Mijn DOSSIER - de online toepassing van het rijksregister - én uw e-ID in een kaartlezer kan men verschillende documenten en bewijzen van thuis uit regelen, zoals bijvoorbeeld een bewijs van woonst of leven. Ook de aanvraag van een uittreksel uit het strafregister of een melding voor de technische dienst kan via het digitaal loket op www.kinrooi.be gebeuren.

Speeddate aan snelbalie

Voor zaken of producten die de gemeentelijke diensten binnen de 5 minuten kunnen afleveren, kan u zonder afspraak terecht aan de snelbalie in het gemeentehuis. Dat kan enkel tijdens de openingsuren:
- iedere werkdag van 8u30 tot 12u00
- en dinsdag van 13u00 tot 19u00
- en woensdag van 13u00 tot 16u00

Het gaat dan om snelle handelingen zoals het afhalen van een e-ID, kids-ID, rijbewijs, enz... Let wel: om deze zaken aan te vragen is wél een afspraak nodig.

Op afspraak met een medewerker

Voor alle zaken of producten die langer dan 5 minuten in beslag nemen, moet u voortaan op voorhand een afspraak maken. Het gaat dan bijvoorbeeld over de aanvraag van diverse documenten (e-ID, kids-ID, internationaal paspoort, rijbewijs, ...), de aangifte van geboorte, huwelijk of overlijden, het bespreken van een bouwdossier, info over bouwen of verkavelen, enz...

Een volledig overzicht van deze producten vindt u hier. Een afspraak maken kan:
- online via de afspraakmodule
- telefonisch via 089 70 03 00
- aan de onthaalbalie.

Bij het maken van de afspraak krijgt u per mail en per sms een code van twee letters en twee cijfers, bijvoorbeeld ES12. Die moet u gebruiken om u aan te melden voor uw afspraak. Als u op tijd bent, hoeft u niet te wachten en bent u direct aan de beurt. Bovendien weet de medewerker waarvoor u komt zodat alles vlot kan verlopen!