Gemeente Gemeente Kinrooi

Werken aan de Neeroetersesteenweg

Gepubliceerd op  wo 30 sep 2020
Vanaf maandag 5 oktober gaat aannemer Grizaco in opdracht van de Afdeling Wegen en Verkeer de Neeroetersesteenweg onder handen nemen. Tijdens deze werken is er enkel verkeer mogelijk in de richting van Neeroeteren naar Kinrooi. Wie richting Neeroeteren wil, zal een omleiding moeten volgen.

De werkzone bevindt zich vanaf het verhoogd kruispunt met de Hagendorenstraat tot aan het kruispunt met de verkeerslichten in Voorshoven.

Aannemer Grizaco zal dan de volgende werken uitvoeren:
- affrezen van de rijweg en de betonnen fietspaden
- aanbrengen van een asfaltlaag, zowel op de rijweg als op het betonnen fietspad
- aanbrengen van de nodige belijningen en markeringen

De startdatum van de werken is normaal gezien maandag 5 oktober 2020 en de vermoedelijke duur is ongeveer 14 dagen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo zullen er effectief zeven droge werkdagen nodig zijn.

Deze werken brengen grote hinder met zich mee. Er is enkel enkel éénrichtingsverkeer mogelijk vanuit Voorshoven/Neeroeteren richting Kinrooi. De andere helft van de rijbaan is werkzone.

Wie van Kinrooi richting Voorshoven/Neeroeteren wil, zal dit tijdelijk niet via de Neeroetersesteenweg kunnen doen. Dat verkeer moet vanaf de punaise aan de Rozenstraat / Weertersteenweg in Kinrooi richting Maaseik rijden en vervolgens via Jagersborg naar Voorshoven/Neeroeteren.

Enkel plaatselijk verkeer fietsers in de juiste rijrichting
Fietsers die plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, zijn - net zoals het gemotoriseerd verkeer - verplicht om de opgelegde rijrichting te respecteren. Fietsen kan dus enkel vanuit Voorshoven/Neeroeteren richting Kinrooi. Fietsers, die niet plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, worden in beide richtingen omgeleid via de Weertersteenweg richting Maaseik, het fietroutenetwerk door Gremelslo en Jagersborg en via de Kinrooierdijk en de Diestersteenweg naar het kruispunt aan De Tip.

Op deze Google Map kan je de werkzone en de omleidingen voor gemotoriseerd verkeer en fietsers bekijken. De bewonersbrief van Afdeling Wegen en Verkeer vind je hieronder bij de downloads. Voor meer info kan je ook hier op hun site terecht.