Gemeente Gemeente Kinrooi

Werken aan rotonde Kinrooi centrum

Gepubliceerd op  di 27 jul 2021
Op maandag 2 augustus begint Wegen en Verkeer Limburg met werken aan de rotonde in Kinrooi centrum. Er komen vrijliggende fietspaden rond de rotonde en fiets- en voetgangersoversteken op de zijtakken. Dat zal de verkeersveiligheid op de rotonde verbeteren. 
De rotonde in Kinrooi-centrum vormt de kruising van de Weertersteenweg (N762) en de Breeërsteenweg (N73). De vrijliggende fietspaden in betonstraatstenen komen verder weg van de rijweg te liggen. Zo hebben automobilisten een beter zicht op fietsers die de rotonde op- en afrijden. 
 
Fietsers en voetgangers kunnen straks bovendien oversteken op vier veilige oversteekplaatsen. De opstelzone voor fietsers aan die oversteekplaatsen wordt groter zodat wachtende fietsers het doorgaand fietsverkeer niet belemmeren. Het wegdek van de rotonde zelf wordt niet heraangelegd.
 
De werken starten op maandag 2 augustus en duren ongeveer vier weken, om tegen de start van het schooljaar in september klaar te zijn. Om de planning te bewaken, zal de aannemer op de vier hoeken tegelijkertijd werken, met onvermijdbare plaatselijke hinder. De planning is - zoals steeds bij werken - onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. 
 
Minderhinder-maatregelen
 
Tijdens de werken moeten bewoners en doorgaand verkeer rekening houden met enkele minderhinder-maatregelen: 
- Fietsers volgen een lokale omleiding rond de werfzone. 
- Gemotoriseerd verkeer kan overdag de rotonde blijven gebruiken, maar moet op piekmomenten rekening houden met plaatselijke hinder. 
- In de tweede helft van augustus wordt de rotonde gedurende één nacht afgesloten. Dezelfde omleiding als tijdens het carnaval in Kinrooi zal dan gelden.

Meer info over de werken van Wegen en Verkeer Limburg vindt u op deze site.