Gemeente Gemeente Kinrooi

Neeroetersesteenweg werken verlopen vlot

Gepubliceerd op  vr 09 okt 2020
Maandag startte aannemer Grizaco met werken aan de Neeroetersesteenweg. Ondanks het weer zijn de werken goed gevorderd. Afdeling Wegen en Verkeer liet weten dat de Neeroetersesteenweg dit weekend even terug open gaat voor het verkeer maar dat maandag de omleiding weer opgelegd wordt.

#update maandag 12 oktober om 8u15:
de Neeroetersesteenweg kan wel gebruikt worden richting Neeroeteren tot de Ervenstraat, vlak voor het binnenkomen van Voorshoven.

De werkzone bevindt zich vanaf het verhoogd kruispunt met de Hagendorenstraat tot aan het kruispunt met de verkeerslichten in Voorshoven. Aannemer Grizaco heeft volgende werken gepland:
- affrezen van de rijweg en de betonnen fietspaden
- aanbrengen van een asfaltlaag, zowel op de rijweg als op het betonnen fietspad
- aanbrengen van de nodige belijningen en markeringen

De startdatum van de werken was maandag 5 oktober 2020. De werken hebben zeven (droge) werkdagen nodig en brengen grote hinder met zich mee. Dit weekend is de Neeroetersesteenweg even terug open in beide richtingen.

Terug eenrichtingsverkeer vanaf maandag 12 oktober
Als de aannemer maandag de werken hervat, is ook het éénrichtingsverkeer opnieuw van kracht. Gemotoriseerd kan dan de Neeroetersesteenweg enkel gebruiken vanuit Voorshoven/Neeroeteren richting Kinrooi. Enkel fietsers die plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, mogen dat in dezelfde richting doen.

Wie van Kinrooi richting Voorshoven/Neeroeteren wil, zal dit tijdelijk niet via de Neeroetersesteenweg kunnen doen. Dat verkeer moet vanaf de punaise aan de Rozenstraat / Weertersteenweg in Kinrooi richting Maaseik rijden en vervolgens via Jagersborg naar Voorshoven/Neeroeteren.

Fietsers, die niet plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, worden in beide richtingen omgeleid via de Weertersteenweg richting Maaseik, het fietroutenetwerk door Gremelslo en Jagersborg en via de Kinrooierdijk en de Diestersteenweg naar het kruispunt aan De Tip.

Op deze Google Map kan je de werkzone en de omleidingen voor gemotoriseerd verkeer en fietsers bekijken. De bewonersbrief van Afdeling Wegen en Verkeer vind je hieronder bij de downloads. Voor meer info kan je ook hier op hun site terecht. Als alles naar wens blijft verlopen, zouden de werken aanstaande woensdag afgerond zijn.