Gemeente Gemeente Kinrooi

Voor iedereen in Kinrooi: méér veerkracht !

Gepubliceerd op  di 23 jan 2018
Onlangs kregen de Kinrooise gezinnen de brochure "Niet perfect, verhoog je veerkracht" in de bus. Na een jaar werken rond gezonde voeding heeft de gemeentelijke preventieraad een nieuw thema: geestelijke gezondheid, omdat je goed in je voelen belangrijk is. Als dat geen goed voornemen is voor 2018!

In Kinrooi is het geen 30 dagen zonder klagen maar een volledig jaar werken aan de geestelijke gezondheid van de inwoners. Om in goede mentale conditie te blijven, is het belangrijk om aandacht te besteden aan zorg voor jezelf. Iedereen zorgt wel voor iemand en vergeet daarbij soms dat je in de eerste plaats ook zélf verantwoordelijk bent voor je eigen welbevinden. Dat wil de Kinrooise preventieraad aan iedereen duidelijk maken in 2018.

Op zondag 4 februari is iedereen van harte welkom vanaf 14u00 in GC De Stegel voor het startmoment van dit projectjaar. De theatervoorstelling Lichtzucht, geschikt voor alle leeftijden en gebracht door Johan De Keyser en Judith Clijsters, zit vol humor, beweging, plezier én ontspanning. Tegelijk biedt het een open blik in onze diepste binnenkamers. De voorstelling (grote zaal) is volledig gratis en begint om 14u00.

Nadien is er ook een nabespreking en die namiddag is er ook een infobeurs (kleine zaal) tot 17u00 waar iedereen kan kennismaken met de projectpartners en de overige activiteiten die georganiseerd zullen worden in 2018: yogasessies voor kinderen en tieners, stiltewandelingen, diverse workshops en infosessies, een contactkoor in WZC Zorgvlied, enz... Vanaf dan kan men zich ook inschrijven. Een volledig overzicht is gebundeld in een brochure, die je hier online of hieronder als download kan bekijken.

De reportage van Grensland Actueel om dit projectjaar aan te kondigen, kan je hier bekijken.