Gemeente Gemeente Kinrooi

Voel de hartslag van Kinrooi met vasteloavend

Gepubliceerd op  ma 08 feb 2021
De krokusvakantie is in Kinrooi altijd dé week dat carnaval centraal staat! Helaas is dat dit jaar niet het geval. Toch willen we onze vasteloavend niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan met een speciaal beweeginitiatief. Doe mee voor het goede doel.
De dienst vrije tijd heeft in elk kerkdorp een route "rond de kerktoren" uitgestippeld. Het is de bedoeling om die af te leggen in de krokusvakantie, dus vanaf zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari. Op deze Google Map kan je de vijf rondjes alvast bekijken.
 
Dit beweeginitiatief van de gemeente Kinrooi kadert binnen de actie Een hart voor Limburg. Die actie zamelt middelen in voor kwetsbare Limburgse kinderen en jongeren. Wil je ook financieel je steentje bijdragen aan deze actie of wens je meer informatie? Neem dan zeker een kijkje op deze site.
 
Hoe kan je deelnemen aan onze Rond-jes rond de kerktoren

• In elk kerkdorp wordt er een route uitgezet van 2,5 km. De vertrekplaatsen zijn sporthal de Schans in Kinrooi, GC de Stegel in Molenbeersel, het Dorpshuis in Ophoven, sporthal de Dom in Kessenich en polyvalente zaal de Vroenhof in Geistingen.
 
• Elke route kan zowel gewandeld, gelopen of gejogd worden. Alleen, met vrienden of samen met het hele gezin? Het kan en mag allemaal.

• Om jouw deelname te registeren kan je een gratis profiel aanmaken op www.strava.com. Met dit profiel kan je indien je dit wenst lid worden van de club Rond-je Limburg en neem je zo deel aan de actie.

• Om je activiteit correct te registeren, is het belangrijk dat je aan het startbord bij ieder rondje je activiteit start, vandaar dan de pijlen volgt en het parcours in één keer aflegt. Let er op dat je je activiteit in Strava ook publiek maakt.

• Loop of wandel jij alle vijf de routes en registreer je dit op Strava? Dan krijg je van ons een mooie sleutelhanger van de gemeente Kinrooi toegestuurd.

• Geef een extra touch aan je wandeling of loopronde en verkleed je. Deel je foto’s op social media met de volgende hashtags #mooikinrooi #sportersbelevenmeer
 
• Met vragen of voor meer info kan je terecht bij de dienst vrije tijd via sport@kinrooi.be of telefonisch via 0489554106.