Gemeente Gemeente Kinrooi

Vitamine K naar 500 deelnemers ?!

Gepubliceerd op  ma 14 okt 2019
In Kinrooi draait alles op volle toeren voor Vitamine K, het wandel- en loopevenement voor het goede doel dat aanstaande zondag 20 oktober plaatsvindt aan de Agropolis-site. De teller van de inschrijvingen blijft stijgen en de organisatie hoopt op minstens 500 sympathisanten voor het goede doel.

De initiatiefnemers hebben er alles aan gedaan om het evenement bekend te maken. Dankzij de medewerking van een 65-tal lokale ondernemers en handelaars weet stilletjes aan iedereen wat Vitamine K precies inhoudt. Als ambassadeur zorgen de lokale ondernemers voor de promotie door het uithangen van de affiche en het ter beschikking stellen van flyers. Via social media zullen de komende periode nog wat extra berichten uitgestuurd worden. Het voorbije weekend werd ook de wandelroute en het loopparcours bekend gemaakt. Het Facebook-evenement Vitamine K krijgt ook steeds meer geïnteresseerden.

De bedrijven die gezondheid en het goede doel belangrijk vinden, beginnen nu ook in te schrijven. Zo zal Houthandel Vanhove / De Boomkamer met 18 personen deelnemen. Ook tankstation Tilmans-Pouls (12 personen) en KBC Bank (10 personen) tekenen present. Hopelijk is dit het voorbeeld voor vele anderen. Een bijzondere vermelding moeten we zeker maken voor kinesiste Stefanie Joosten die via de praktijk op dit moment met maar liefst 86 deelnemers inschrijft. Ook het gemeentepersoneel wandelt massaal mee tijdens Vitamine K. Traiteur Peter Cremers schenkt zondag warme soep die verkocht wordt ten voordele van het goede doel, terwijl Leo en Carine Henckens de infrastructuur van het Bommesaarke ter beschikking stellen als bevoorradingsplaats voor de wandelaars en lopers.

Eind vorige week stond de teller van de inschrijvingen op 320 deelnemers. Daar zijn er inmiddels weer wat bijgekomen. Vitamine K hoopt op 500 sympathisanten voor het goede doel.    Online inschrijven kan tot en met woensdag 16 oktober om 12u00 via dit Google formulier. Wie daarna nog wil inschrijven, kan op zondag gewoon terecht bij de daginschrijvingen. Voor het praktisch verloop is online inschrijven echter aangewezen. In de marge is het ook de moeite om te vermelden dat er veel kinderanimatie voorzien is met diverse springkastelen, dus ook aan de allerkleinsten is gedacht.

De opbrengst voor het wandel- en loopevenement gaat naar de helpende verenigingen maar ook naar Sint-Vincentius Maaseik Kinrooi, één van de lokale goede doelen van de Warmste week.