Gemeente Gemeente Kinrooi

Vissen

Kinrooi telt twee gemeentelijke vijvers waar u gratis en zonder vispas weidelijk mag vissen: in De Goort en bij Villa Pax. Hier moet u bij vangst de vis terugplaatsen in de vijver. 

Om op andere (openbare) wateren te vissen, heeft u een visverlof nodig. Dat kan u verkrijgen in ieder plaatselijk postkantoor of hier online bij Agentschap Natuur en Bos.

De Grensmaas is over de gehele lengte, 24u per dag en 365 dagen per jaar, te bevissen met een visverlof van het Vlaams Gewest. Let wel: voor het hengelen tussen 2 uur na zonsondergang en 2 uur voor zonsopgang heeft u een zogenaamd groot visverlof nodig. Ook voor het hengelen vanaf een boot/bellyboat is dit groot visverlof vereist. Hou er rekening mee dat er bepaalde stukken quasi niet of erg moeilijk toegankelijk zijn vanaf de oever door afspanningen van in de uiterwaarden gelegen weilanden/akkers.

De grote grindplas die zich uitstrekt over het grondgebied van Ophoven, Geistingen en Kessenich is te bevissen vanaf bepaalde zones die aangeduid zijn op dit kaartje afkomstig uit het desbetreffend politiereglement. Ook dit water is dag en nacht, het hele jaar door te bevissen. Vanuit een boot/bellyboat is het overgrote gedeelte te bevissen, uitgezonderd de jachthaven en rust- en/of natuurgebied (zie kaart). Voor nacht- en bootvisserij op de grote grindplas is een groot visverlof nodig. Voor dagvisserij volstaat een klein visverlof.

Wenst u als bootvisser het hele jaar gebruik te maken van de faciliteiten van hengelsportvereniging Het Snoekbaarsje - afgesloten parking en trailerhelling aan de zuidoostzijde van de plas, nabij ‘t Tegelhuuske - dan kan u aansluiten bij deze club

Wenst u als hengelaar gemotoriseerde toegang te krijgen tot De Steenberg (het grote schiereiland, nummers 5-6-7 op het kaartje) om de wagen vlakbij de visstek te kunnen stallen, dan kan u lid worden van De Maasvissers.

Bellyboatvissers kunnen makkelijk te water gaan via de trailerhelling nabij ’t Tegelhuuske. Dat kan als u lid bent van Het Snoekbaarsje of via een dagpas van Marec (maximaal 3 x per jaar). Om te water te gaan aan de kleine zone vanaf De Steenberg, moet u lid zijn bij de Maasvissers.

De Maasstewards houden een oogje in het zeil bij het Maasplassengebied.