Gemeente Gemeente Kinrooi

Videoverslag Uni-K award

Gepubliceerd op  wo 05 apr 2023
Op vrijdag 24 maart reikte UNIZO en de gemeente Kinrooi de Uni-K award uit. De felbegeerde ondernemerstrofee ging deze keer naar Mekano Play. De publieksprijs was voor kiné Ruben Roijakkers. Benieuwd naar hun werking? Check dan onze leuke aftermovie.

Voor de allereerste keer werd er een starters award toegekend. Dat is een prijs om een jonge, pas beginnende en beloftevolle ondernemer in de kijker te zetten. De prijs werd toegekend aan Jeroen Moonen van M(o)ne patisserie die er nog een persoonlijke videoboodschap van zijn chef Roger van Damme bij kreeg.

De spotlight award dient om een opmerkelijke onderneming, ondernemer of persoon te huldigen. Deze keer ging de prijs naar iemand die al veel voor de gemeente Kinrooi betekend heeft. Met de nodige geheimhouding vooraf - de winnaar zetelt immers zelf in de awardjury - werd de spotlight award toegekend aan Hubert Brouns. Dankzij zijn parate kennis en kunde is de vroegere burgemeester nog altijd goed op de hoogte wat er allemaal reilt en zeilt in Kinrooi op het vlak van economie, landbouw, vrije tijd, enz... Ciro, Agropolis, het levendige schuttersgebeuren zijn slechts enkele zaken waar hij een grote verdienste in betekende voor Kinrooi.

Cor Peeters viel in de prijzen met zijn bedrijf Mekano Play, dat zich sinds 2014 opwerkte tot een vaste waarde op de Belgische en Nederlandse markt voor openluchtspeeltoestellen in natuurlijke materialen (hout). De jury prees onder andere het personeelsbeleid waarbij betrokkenheid en een goede work-life balance voorop staan. Het belang van de duurzaamheid van materialen en het oog hebben voor aangepaste speeltoestellen voor bijvoorbeeld mindervaliden charmeerde de jury.     

Naast de Uni-K award was er ook nog een publieksprijs. Ook dat concept werd aangepast. Vroeger konden enkel de aanwezigen van de award-avond stemmen voor de publieksprijs. Nu kon iedereen in de gemeente zijn stem online uitbrengen. Met maar liefst 4.622 stemmen leek het even spannend te gaan worden maar uiteindelijk was het toch de koploper van het eerste uur die met de publieksprijs aan de haal ging. Kinesist Ruben Roijakkers won met 27% van de stemmen, zowaar het dubbel aantal van de nummer twee in deze poll.

Klik hier om de videoreportage van de award-avond en een bezoek aan de winnaars van de Uni-K award en de publieksprijs te bekijken.