Gemeente Gemeente Kinrooi

Verkiezingen 2019

Op zondag 26 mei 2019 worden verkiezingen voor het Europees parlement, van het Vlaams parlement en van de Kamer gehouden. Op de site van FOD Binnenlandse zaken is allerhande nuttige info te vinden. Daarnaast is dit ook zeker interessant om te weten:

Kandidatenlijsten en online uitslagen 
Op zondag 26 mei 2019 zullen na 16u00 op deze pagina de resultaten van de verkiezingen worden bekendgemaakt. Die van de Europese verkiezingen worden pas verwacht vanaf 23u00. U vindt op die website ook de kandidatenlijsten terug en een simulatie van het elektronisch stemmen. Voor alle andere praktische info over de verkiezingen van 26 mei zoals enkele instructievideo’s kan u terecht op deze andere site

Eén andere stemlocatie
Wegens het schoolfeest van basisschool de Maaskei zal er in Ophoven-Geistingen uitgeweken moeten worden naar een andere stemlocatie. Het is dus niet in de school maar in polyvalente zaal de Vroenhof, naast de kerk in Geistingen. Als stemgerechtigde wordt u dus op één van deze vier plaatsen verwacht:
- basisschool 3K Nelisveld - Nelisveld 5 te Kinrooi
- buurthuis De Borg - Kerkstraat 6 te Kessenich
- GC De Stegel - Weertersteenweg 363 te Molenbeersel
- polyvalente zaal de Vroenhof - Vroenhof 5 te Geistingen

Let op uw richttijd
Wie wacht er graag in een lange rij? Niemand toch?! Daarom vermeldt iedere oproepingskaart een richttijd wanneer u best gaat stemmen. Als iedereen die tijd respecteert, is de kans op een lange wachtrij het kleinste. Men kan gaan stemmen van 8u00 tot 16u00 maar de kiesbureaus zien u liever komen op de voorgestelde richttijd. Vanzelfsprekend hebben de kiesbureaus dit niet in de hand bij eventuele technische problemen.

Elektronisch (leren) stemmen 
Net zoals bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen zal er opnieuw elektronisch gestemd worden in Kinrooi. Wie dat van tevoren nog eens graag oefende, was welkom in het gemeentehuis of in de bibliotheek tot en met dinsdag 21 mei.

Gemeentehuis open voor verkiezingszaken
Op zondag 26 mei is het gemeentehuis open van 8u00 tot 14u00, maar enkel voor verkiezingsaangelegenheden. U kan er telefonisch (089 70 03 00) of persoonlijk terecht aan de onthaalbalie. Heeft u vooraf nog vragen over de verkiezingen, dan kan u deze mailen naar verkiezingen@kinrooi.be.