Gemeente Gemeente Kinrooi

Verkeershinder door uitzonderlijk vervoer Elia

Gepubliceerd op  di 20 nov 2018
Aanstaande zaterdagavond 24 november vanaf 21u00 tot zondagochtend 10u00 verwachten we grote verkeershinder in Kinrooi en Maaseik. Reden hiervoor is een uitzonderlijk vervoer dat georganiseerd zal worden over wegen die afgesloten worden voor al het andere verkeer.

Het uitzonderlijk vervoer bestaat uit een transformator die vanuit Ophoven naar Kinrooi wordt gebracht en vice versa. Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, zal de bestaande transformator gelegen in het 380kV-onderstation Van Eyck (Molshofstraat Maaseik) vervangen door een nieuwe transformator. Hiervoor is een uitzonderlijk vervoer gepland op zaterdag 24 november vanaf 21u00 tot +/-10u00 zondagochtend 25 november.

In Ophoven zal Elia de transformator, die in eerste instantie via de Maas wordt aangevoerd, overladen om het transport via de weg verder te zetten naar het onderstation gelegen aan de Molshofstraat (Maaseik). Vervolgens zal de bestaande transformator dezelfde weg naar Ophoven afleggen. Elia werkt voor dit uitzonderlijk vervoer nauw samen met het Agentschap Wegen & Verkeer, de gemeente Kinrooi en de stad Maaseik.

Verkeershinder verwacht
Vanaf zaterdagavond 21u00 tot +/-10u00 zondagochtend wordt een aanzienlijke impact verwacht op het doorgaand verkeer tussen Maaseik en Kinrooi vermits enkele N-wegen afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Het betreft de N78 (Venlosesteenweg), N73 (Breeërsteenweg), N62 (Weertersteenweg). Ook enkele de lokale wegen, zoals de Vilgertenweg en de Molshofstraat, zullen een impact ondervinden. Het doorgaand verkeer dient de aangeduide omleidingen te volgen. De stroomvoorziening zal geen last ondervinden van dit gebeuren.