Gemeente Gemeente Kinrooi

Veiliger fietsen rond rotonde Kinrooi centrum

Gepubliceerd op  wo 01 sep 2021
De werken aan de rotonde in Kinrooi zijn klaar. Nu zijn er vrijliggende fietspaden en fiets- en voetgangersoversteken op de zijtakken. Dit zal de verkeersveiligheid op de schoolroute verbeteren. Wel opgelet: de voorrangsregels zijn voor fietsers nu anders zijn dan voorheen.

Het is misschien even wennen, want op de kruisingen heeft het gemotoriseerd verkeer voortaan voorrang, zoals het verkeersreglement voorschrijft. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rustte de rotonde uit met vrijliggende fietspaden in betonstraatstenen. De fietspaden liggen nu verder weg van de rijweg. Zo hebben automobilisten een beter zicht op fietsers die de rotonde op- en afrijden. Fietsers en voetgangers kunnen nu oversteken op vier veilige oversteekplaatsen. De opstelzone voor fietsers aan die oversteekplaatsen werd groter zodat wachtende fietsers het doorgaand fietsverkeer niet belemmeren.

Sterk werk
De werken aan de rotonde startten begin augustus en verliepen volgens plan, om netjes voor de start van het schooljaar in september klaar te zijn. De nieuwe markeringen worden eind deze week nog aangebracht.