Gemeente Gemeente Kinrooi

Veilig digitaal bankieren en betalen

Gepubliceerd op  di 08 feb 2022
Wanneer u er even bij stilstaat, kan u waarschijnlijk vaststellen dat een groot deel van uw leven zich online afspeelt of digitaal gebeurt. Het gaat vlot en snel maar hoe veilig is het allemaal? En - iets wat de laatste jaren steeds erger geworden is - hoe trap je niet in de val van oplichters?

Het regelen van bankzaken: van online shoppen tot uw saldo checken en overschrijvingen doen via uw pc of smartphone, maar ook betalen met uw kaart in een winkel…: het gaat vlot en snel. Velen vinden makkelijk hun weg in de steeds digitaler wordende wereld, maar dat geldt niet voor iedereen. 

Omdat veel mensen zich vragen stellen over het online en digitaal gebeuren, maakte Febelfin een brochure. Die bevat alles wat u moet weten om vlot en veilig digitaal te betalen en online geldzaken te regelen. U vindt deze terug als download bij dit bericht.

Een hele reeks onderwerpen komt hierin aan bod: van phishing tot geldezels en vele andere fraudevormen, maar ook de tendensen en principes van digitaal betalen en bankieren. De brochure kan u helpen anderen wegwijs te maken in de digitale wereld, of uw eigen kennis en vaardigheden te verbeteren.

Want meer digitale vaardigheden voor iedereen helpt de samenleving vooruit. Daarbij is het wel belangrijk dat het een veilige digitale omgeving is waar iedereen zijn weg vindt. Check daarom zeker de brochure (download bij dit bericht).