Gemeente Gemeente Kinrooi

Valentijnsactie voor katten

Gepubliceerd op  wo 14 feb 2024
Alle katten moeten gesteriliseerd worden. Dit is al sinds 2014 wettelijk verplicht, behalve als je een officiële kweker van katten bent. Kinrooi doet dit jaar mee aan de Valentijnsactie waarmee je een kortingsbon kan krijgen om je kat of kater te steriliseren/castreren.

Via de Valentijnsactie geven we aan katteneigenaars een extra stimulans om hun huiskat of kittens te laten steriliseren. Deze actie is een onderdeel van de Limburgse, diervriendelijke zwerfkattenaanpak waar Kinrooi aan deelneemt.

De gemeente Kinrooi geeft kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin) aan inwoners. Deze bonnen kun je aanvragen:
- per email naar omgeving@kinrooi.be 
- telefonisch via 089 70 03 00

De kortingsbon aanvragen kan vanaf 14 februari. De ingreep dient voor 15 september 2024 te gebeuren bij een Limburgse dierenarts naar keuze.

Het steriliseren van de huiskatten draagt bij aan de indijking van het zwerfkattenbestand.

PS Voor het vangen van zwerfkatten - iedere kat die niet gechipt is - heeft de gemeente een overeenkomst afgesloten met de vzw Hello KATty. Heeft u een zwerfkat in de buurt? Neem dan contact op met de dienst omgeving. De gemeente neemt dan contact met Hello KATty en zij doen de rest.