Gemeente Gemeente Kinrooi

Kinrooi is top in Limburg !

Gepubliceerd op  za 03 okt 2020
UHasselt en Het Belang van Limburg hebben Het Grootste Limburgonderzoek uitgevoerd, een uitgebreide bevraging naar diverse thema's over de lokale dienstverlening bij de Limburgse steden en gemeenten. Kinrooi blijkt uitstekend te scoren in dit onderzoek en staat dikwijls bovenaan de lijst.

Het gemeentebestuur wil twee grote groepen bedanken voor dit uitstekende onderzoeksresultaat: in de eerste plaats alle personeelsleden van de betrokken diensten die dagelijks in de weer zijn voor alle inwoners, de tweede groep waar een woord van dank op zijn plaats is voor hun uitgesproken waardering en appreciatie. Bedankt allemaal ! 

Doctor-navorser Tom Vanderstegen coördineerde vanuit UHasselt (Onderzoekscentrum Regio Analyse) dit grootschalig onderzoek van Het Belang van Limburg. Aan meer dan 10.000 Limburgers werd gevraagd hoe tevreden zijn over hun gemeente. Bij deze vier vragen haalt Kinrooi de beste score in Limburg:
- In welke mate voldeed de kwaliteit van de dienstverlening van uw gemeente aan uw verwachtingen?
- Hoe beoordeelt u de kwaliteit van het afvalpark in uw gemeente?
- In welke mate worden inwoners betrokken bij het beleid van uw gemeente?
- In welke mate heeft u vertrouwen in de werking van uw gemeente?

Ook bij vele andere vragen en stellingen (algemene tevredenheid, algemene kwaliteit van de dienstverlening, afvalophaling, sporthallen, cultureel centrum, wegennet, ...) bevindt Kinrooi zich in de top 3 of in de top 5. De slechtste score voor Kinrooi – één na laatste van de Limburgse klas – kwam totaal niet verrassend op het gebied van openbaar vervoer.

Het volledige rapport is hieronder te vinden als download. Nogmaals dank aan iedereen die bijgedragen heeft tot dit mooi resultaat. Stay safe... en in Kinrooi natuurlijk !