Gemeente Gemeente Kinrooi

Tijdelijk geen gas in de Maasregio door gaslek

Gepubliceerd op  di 07 jun 2022
Ter hoogte van industrieterrein Kanaal Noord/Greenyard/Rode Kruislaan in Bree is er een ernstig gaslek vastgesteld. Ten gevolge hiervan is er tijdelijk geen gastoevoer in verschillende omliggende gemeentes.

Ben je inwoner van Kinrooi of ’t Hasselt en heb je geen gas? Tijdens werken werd er vandaag een gasleiding van het middendruknet geraakt. Fluvius werd onmiddellijk op de hoogte gebracht. Om de herstelling te kunnen uitvoeren, wordt de gastoevoer tijdelijk afgesloten. Er is echter geen onmiddellijk gevaar! De verkeerssituatie is wel aangepast zodat het lek vlot hersteld kan worden:

  • het industrieterrein is afgesloten
  • 't Hasseltkiezel is in beide richtingen afgesloten
  • personeel Greenyard kan langs zijwegen de site verlaten

Gezinnen vanaf het lek tot in de Maasregio zitten voorlopig zonder gas. Wij raden u aan om de website van de stad Bree in de gaten te houden voor verder nieuws. Indien u vragen heeft kan u hen contacteren via noodplanning@bree.be. Het heeft geen zin om fluvius te bellen aangezien zij op de hoogte zijn, en alles in het werk stellen om het gaslek zo snel mogelijk te herstellen. Zij verwachten dat het probleem in de loop van de avond opgelost is.