Gemeente Gemeente Kinrooi

Standhouders gezocht voor Geistingen kermis 2.0

Gepubliceerd op  di 23 jul 2019
De gemeente onderneemt actie om de dorpskermissen te kunnen behouden en te verbeteren waar nodig. Na het niet doorgaan van Ophoven kermis in juni, wordt er nu volop werk gemaakt om van Geistingen kermis op 22 september een heus dorpsfeest te maken, onder andere met een rommelmarkt en braderie.

Daarom is de gemeente momenteel op zoek naar standhouders voor de braderie en de rommelmarkt, twee initiatieven die een nieuwe impuls kunnen geven aan dit traditioneel dorpsfeest op 22 september. 

Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich melden bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel via 089 300 840 of per mail naar cultuur@kinrooi.be. De eerste standhouders zijn reeds gekend. Zo zullen Bakkerij Breugel en het Vinkenbier niet ontbreken tijdens de braderie bij Geistingen kermis en ook Huske 44 liet al weten present te zijn met een stand met decoratiemateriaal. Wenst u ook deel te nemen als standhouder aan de braderie of aan de rommelmarkt? Neem dan contact met de dienst vrije tijd in GC De Stegel.

Actieplan voor behoud van de kermissen

Omdat het animo niet even groot is op alle kermissen in de gemeente Kinrooi, kunnen deze dorpsfeesten in een vicieuze cirkel geraken waarbij foorkramers onvoldoende interesse hebben om op de kermis te komen staan. Hierdoor was er in juni bijvoorbeeld jammer genoeg geen kermis in Ophoven. Dat was voor de gemeente een signaal om te bekijken hoe dat verbeterd kan worden in de toekomst. Het gemeentebestuur wil minstens één kermis per dorp behouden. Waar de kermis goed draait, kunnen er dat natuurlijk ook nog twee blijven. Maar de aandacht gaat nu in eerste instantie naar de kermissen die het moeilijk hebben, te beginnen met Geistingen (22 september) en Ophoven (7 juni 2020). Het actieplan bestaat onder andere uit:

- brief aan de foorkramers om zich te engageren voor deze nieuwe aanpak
- officiële opening van de kermis met muzikale ondersteuning
- contact met de lokale horeca om ook initiatieven te ontwikkelen
- organiseren van bijkomende nevenactiviteiten, zoals bijvoorbeeld rommelmarkt en braderie (zonder standgeld) in Geistingen (22 september)