Gemeente Gemeente Kinrooi

Speelpleinwerking

Tijdens de zomervakantie is er zes weken speelpleinwerking (SPW) op vier verschillende pleinen in de gemeente Kinrooi. In 2024 is dat van maandag 1 juli tot en met vrijdag 9 augustus. Donderdag 11 juli is een feestdag, dus is er geen speelpleinwerking.

Speelpleinwerking is telkens van 13u30 tot 17u00. Kinderen zijn welkom vanaf 13u00. Iedere leeftijdsgroep heeft een aparte werking op het speelplein. Je kan je online inschrijven vanaf dinsdag 21 mei of je kan je op het speelplein zelf inschrijven. Speelpleinwerking Kinrooi wordt gratis aangeboden door het gemeentebestuur.

Wat mag je van ons verwachten?

 • SPW vindt plaats:
       - in Kinrooi bij basisschool 3K op maandag, dinsdag en donderdag
       - in Molenbeersel aan sporthal op Sjeure op maandag, woensdag en vrijdag
       - in Ophoven bij basisschool De Maaskei op maandag, dinsdag en donderdag
       - in Kessenich aan buurtlokaal de Hees op maandag, woensdag en vrijdag

 • Voor tieners (11 tot en met 14 jaar) is er de hele week SPW bij basisschool 3K: van maandag tot en met vrijdag telkens van 13u00 tot 17u00 gedurende vier weken van 1 juli tot en met 26 juli.

 • Ter plekke kan een koekje en drankje aangekocht worden.

Hoe kan jij als ouder je steentje bijdragen?

 • Indien jouw kind graag een koekje en/of een drankje wil kopen op het plein geef je het gepast geld mee (50 cent per stuk).

 • Hieronder vind je een individuele steekkaart. Dit document invullen per kind is verplicht. Je geeft het de eerste dag van speelpleinwerking af aan de hoofdmoni's op het speelplein.

 • Als je zoon of dochter medicatie moet innemen, dien je het medicatieformulier ook ingevuld mee te brengen. Als er bijzonderheden zijn, laat dat dan zeker even weten aan de hoofdmoni's bij de inschrijving.

Inschrijven?  

 • Inschrijven kan via de webshop van de gemeente vanaf dinsdag 21 mei om 17u00.

 • Online inschrijven kan telkens tot en met donderdag de week voordien. Last-minute inschrijven kan op het speelplein zelf door de ouder. 

 • Maak in de webshop eerst een account aan op naam van de deelnemer of log in met het rijksregisternummer. Daarna vind je onder het tabblad ‘activiteiten’ een overzicht van het aanbod. Een account aanmaken voor de inschrijvingen gestart zijn, is ook mogelijk.

Het is erg belangrijk dat je alle stappen doorloopt in de webshop, het kind inschrijft (en niet de ouder, want dat zal niet lukken) en de items die je in het wagentje stopt ook ‘afrekent’, zelfs al is speelpleinwerking gratis. Anders wordt de reservering niet geregistreerd!

Meer informatie?

We hopen jullie hiermee goed geïnformeerd te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meewerken aan speelpleinwerking ?

Wil je meewerken aan speelpleinwerking? Dat kan vanaf het jaar waarin je 16 jaar wordt! Je wordt ofwel vrijwilliger (hulpmoni, stagemoni of moni) óf hoofdanimator/coördinator (leeftijdsverantwoordelijke). Voor de laatste functies heb je een attest van animator in het jeugdwerk nodig. Meer info over vorming volgen vind je op de website Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Solliciteren voor één van deze functies kan door het webformulier in te vullen.