Gemeente Gemeente Kinrooi

Speelpleinen terug open vanaf vandaag

Gepubliceerd op  wo 27 mei 2020
Vanaf vandaag, woensdag 27 mei, zijn de gemeentelijke speelpleinen opnieuw opengesteld. Op elk speelplein zal een maximum aantal kinderen worden toegelaten en moet genoeg afstand worden bewaard. In de loop van vandaag zal op ieder speelplein een pictogram komen met de geldende richtlijnen.

Het bezoek aan het speelplein is voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. De volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de regels van social distancing, dit wil zeggen 1,5 meter tussen elke persoon. De toegang is beperkt tot maximum 20 kinderen tegelijk.

De nieuwe regels worden op alle speelpleinen duidelijk gemaakt met borden. Het gemeentebestuur rekent bij het gebruik van de banken op de speelpleinen op het gezond verstand van de inwoners. Het is niet toegelaten om de aanwezige banken/tafels te gebruiken als picknickplaats.

In het verlengde van dit bericht kunnen we alvast melden dat de jeugddienst een aangepaste vorm van de zomerse speelpleinwerking aan het voorbereiden is. Meer info daarover later !