Gemeente Gemeente Kinrooi

Sociaal Verhuurkantoor Maasland

Door te verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK) werkt u als eigenaar samen met een professionele partner. Het SVK staat in voor de verhuring van uw pand en is verantwoordelijk voor de huurdersverplichtingen. Het neemt u met andere woorden werken uit handen, zonder enig risico voor u. Het SVK betaalt immers de huur iedere maand stipt aan u! Dus ook als de woning niet verhuurd is of wanneer de huurder niet betaalt.

Het Sociaal Verhuurkantoor ziet toe op het onderhoud van de ingehuurde panden, brengt ze opnieuw in dezelfde staat op het einde van de huurovereenkomst (rekening houdend met de normale slijtage) en volgt nauwgezet de huurdersverplichtingen op. Het verzekert de woning of het appartement tegen brand en andere schade en organiseert het onderhoud van de verwarmingsketels.

Het SVK neemt ook alle administratieve beslommeringen van u over. Het zoekt een onderhuurder, maakt de huurcontracten op, zorgt voor de plaatsbeschrijving en neemt de begeleiding van de huurder op indien dit nodig blijkt.


Als u verhuurt aan een SVK komt u in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing en zijn er ook premies en voordelen bij renovatie dankzij de Vlaamse renovatiepremie. Indien werken voor minstens 10.000 euro exclusief BTW worden uitgevoerd, kan de eigenaar een premie krijgen die 30% bedraagt van de totale renovatiekost. Verder zijn er nog interessante premies bij energiebesparende maatregelen (dakisolatie, spouwmuurisolatie, ...)