Gemeente Gemeente Kinrooi

Samen verder veilig blijven gaan !

Gepubliceerd op  ma 04 mei 2020
Gezien de gunstige ontwikkeling van de corona-pandemie zijn vanaf vandaag 4 mei 2020 bepaalde maatregelen op het gebied van de volksgezondheid geleidelijk en voorwaardelijk opgeheven. Een preventieve aanpak om een heropflakkering van het virus te vermijden, blijft echter aangewezen.

Deze vijf preventieve maatregelen blijven ook nu nog gelden:

- Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
- Was je handen regelmatig met water en zeep.
- Hou minstens 1,5 meter afstand.
- Beperk je fysieke sociale contacten.
- Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen.

Alle geleverde inspanningen sinds midden maart hadden tot doel om de meest kwetsbaren te beschermen en om de verspreiding van het virus te vermijden zodat de gezondheidszorg niet overbelast zou raken. Op dit moment zijn we er met zijn allen in geslaagd om de pandemiecurve af te vlakken. Dat is een goede zaak voor onze gezondheid en die van onze dierbaren

Maar het is belangrijk dat iedereen overal beseft dat aangepast gedrag noodzakelijk is om het virus verder te bestrijden: gepast reageren als er zich symptomen voordoen (thuis blijven) en opvolgen welke contacten je recent had. We moeten het risico aanvaarden en aan de hand van de vijf preventieve maatregelen hierboven stilletjes aan het persoonlijke, familiale en professionele leven in veiligheid proberen te hervatten. Samen kunnen we dit als we de richtlijnen blijven volgen.

Een aantal veelgestelde vragen en antwoorden wat er vanaf 4 mei toegestaan is, kan u hier lezen.