Gemeente Gemeente Kinrooi

Registreer u zondag als orgaandonor

Gepubliceerd op  di 18 sep 2018
Heeft u vanavond - dinsdag 18 september - de eerste aflevering van Make Belgium Great Again (VTM) gezien? De gemeente Kinrooi doet mee aan de grote actie om zoveel mogelijk inwoners zich te laten registreren als orgaandonor. U kan er zelfs uitzonderlijk nu zondag voor terecht in het gemeentehuis!

De eerste aflevering van Make Belgium Great Again werd afgesloten met een oproep om u te registreren als orgaandonor. Ondanks het feit dat België het goed doet wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan. Dat aantal kan u helpen verminderen!

Aangezien het op dit moment nog niet mogelijk is om u als orgaandonor te registreren bij de huisarts of online, zal het gemeentehuis ter ondersteuning van deze actie uitzonderlijk geopend zijn op zondag 23 september van 10u00 tot 12u00. U kan hier het aanvraagformulier al downloaden, invullen en vervolgens binnenbrengen. Dat mag nu zondag maar kan eigenlijk ook tijdens de gebruikelijke openingsuren van het gemeentehuis.

In de gemeente Kinrooi waren - bij het begin van deze actie - 378 inwoners geregistreerd als orgaandonor. We zijn benieuwd als we u binnenkort of nu zondag aan dat lijstje kunnen toevoegen. Als u nog meer wil weten over dit onderwerp, kan u ook terecht op deze site.