Gemeente Gemeente Kinrooi

Recyclagepark terug open

Gepubliceerd op  wo 08 apr 2020
Gisteren - dinsdag 7 april - heropende het recyclagepark in Kinrooi. Ondanks de strikte voorwaarden en de algemene oproep om in uw kot te blijven, was het op momenten erg druk. Wie een bezoek écht niet kan uitstellen, houdt best rekening met het volgende.

Bekijk de drukte op en rond het recyclagepark voor u vertrekt aan de hand van een online barometer van Kinrooi. Daar krijgt u een overzicht van de actuele en de gemiddelde drukte kan bekijken. Op die manier kan u uw bezoek plannen op een rustiger moment. Iedereen moet rekening houden met de volgende richtlijnen:

 • Ieder gezin mag maximum 1 keer per 14 dagen naar het recyclagepark gaan. Zo kunnen we iedereen de kans geven om afval weg te brengen. U kan zich met 1 identiteitskaart per gezin aanmelden. Het heeft geen zin om met de identiteitskaart van een ander gezinslid naar een park te komen in deze periode. Het systeem registreert elke aanmelding en weigert aanmeldingen die in strijd zijn met deze regel.

 • Het aantal bezoekers op het park is beperkt . Hou rekening met lange wachttijden

 • Blijf tijdens het aanschuiven in uw wagen.

 • Sorteer uw afval thuis goed uit zodat je snel en vlot uw afval in de correcte container kan achterlaten.

 • U moet de zuil zelf bedienen, de parkwachter mag u niet helpen.

 • Kom alleen naar het park. Enkel als u echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag u een extra persoon meebrengen. De parkwachter kan u niet helpen met uitladen.

 • Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen. Zo mag telkens maar 1 persoon afval deponeren in dezelfde container. Wacht op voldoende afstand tot de container van uw keuze vrij is.

 • Asbest kan niet naar het park gebracht worden. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig voor de zorgsector. Stel het verwijderen van asbest uit tot na de coronacrisis.

 • Hou er rekening mee dat per bezoek het gewicht van uw voertuig samen met het afval en de inzittenden max. 5 ton mag bedragen. Het voertuig (inclusief aanhangwagen) moet in één geheel op de weegbrug passen.

 • Er is geen verkoop van compost in bulk, hakselhout, compostbakken en -vaten.
  U kan het quotum huisvuilzakken niet afhalen.

 • De openingsuren van de winterperiode blijven gelden. Op di, wo, vr en za zijn de parken open van 9u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u00. Op donderdag kunt u tot 17u00 uur op het park terecht.

Niettemin wordt gevraagd om de parkbezoeken te beperken tot het hoogstnoodzakelijke. Hou er verder ook rekening mee dat er tijdelijk geen betalingen met bancontact mogelijk zijn. Betalen kan enkel via overschrijving of door voorafbetaling. Voor bijkomende info kan u terecht op de site van Limburg.net.