Gemeente Gemeente Kinrooi

Publieksdag archeologie in Kessenich

Gepubliceerd op  do 19 okt 2023
Ben je benieuwd wat er onder je voeten zit in Kessenich? Wil je graag weten wat de motte in het centrum ons te vertellen heeft over de geschiedenis van het dorp? Kom dan zeker naar de publieksdag archeologie op zondag 29 oktober om 14u00.

Op zondag 29 oktober tussen 14u00 en 16u30 kan je je laten meenemen in de boeiende wereld van de archeologie: het recent archeologisch onderzoek (VLM) wordt uit de doeken gedaan in en aan de Sint-Martinuskerk van Kessenich, enkele bodemvondsten uit Kessenich worden tentoongesteld. Lokale kenners met een hart voor erfgoed, waaronder Wim Bosmans, Danny Keijers, Frans Parren, Firmin Snijkers, Hubert Van Eygen en Thieu Wieërs nemen je mee op pad.

De publieksdag is een aanrader voor jong en oud. Er wordt gestart om 14u00 stipt aan de kerk van Kessenich. Later instappen lukt niet. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht via dit formulier of door een mailtje te sturen naar katrien.bollen@rlkm.be

De publieksdag archeologie is een organisatie van IOED Kempen en Maasland en de VLM in samenwerking met de gemeente Kinrooi.