Gemeente Gemeente Kinrooi

Press to Pause speelt Minecraft met jongeren

Gepubliceerd op  vr 28 jan 2022
In de eerste editie van “Press to Pause” ging politiezone Carma al gamend in verbinding met diverse jongeren. Dankzij de medewerking van diverse gemeenten werd "Among us" spelen met de jongeren een groot succes. Daarom is het nu tijd voor een volgende stap...

De rode draad in het verhaal om online verbinding zoeken met jongeren, blijft het leren capteren van signalen: signalen van frustratie, vervreemding, pesten, noem maar op... Door online safe spaces te organiseren, brengt Press to Pause jongeren en professionals online samen in een veilige ruimte waar openlijk gesproken kan worden. Dat gebeurt op het platform Discord.

Na een poll bij de jongeren via dat kanaal, kwam verslaving uit de bus als een volgend thema. De volgende sessie van Press to Pause zal plaatsvinden op woensdag 9 februari tussen 16u00 en 18u00. Press to Pause heeft een topteam verzameld om in dialoog te gaan met de jongeren:
- Silvia Imbrechts, jongerenbegeleider NERO en VIDA
- Michelle Ferket, straattherapeut Urban Therapy Mechelen
- Dimitri Das, jongerenbegeleider risicovol gamen & middelengebruik
- Sarah Polders, regionaal preventiewerker ELZ West-Limburg en projectmedewerker Reboot

Via het spel Minecraft zal er samen met de jongeren een digitaal inloophuis gebouwd worden. Dit spel wordt door vele jongeren gespeeld en is mede daarom een logische keuze. De initiatiefnemers zullen een eigen Minecraft wereld opzetten waar jongeren ook na de sessie verder kunnen bouwen aan hun eigen online inloophuis/jeugdhuis. Na een safe space wil men zo ook een safe place creëren die voor iedere jongere tussen 12 en 25 jaar toegankelijk is en blijft.  Naast het spelen van het spel zal er in kleinere groepen in gesprek gegaan worden over thema’s die gerelateerd worden aan verslaving en aan de leefwereld van jongeren.