Gemeente Gemeente Kinrooi

Nieuwe impuls aan De Spaanjerd

Gepubliceerd op  di 08 mrt 2022
De voorbije jaren werd al veel tijd en geld geïnvesteerd om jachthaven De Spaanjerd en de omgeving op te waarderen. Een volgende stap kan de vernieuwing van het campinggebied zijn. Op maandag 7 maart keurde de gemeenteraad daarvoor enkele belangrijke dossiers goed.

Met agendapunt 1.3 werd een samenwerkingsovereenkomst met Marec goedgekeurd inzake de ontwikkeling van De Spaanjerd. Insteek hiervan is een fundamentele herdenking en vernieuwing van het campinggebied. Om dat te kunnen realiseren, keurde de gemeenteraad een gemengde overheidsopdracht goed. Door een concurrentiedialoog op te starten, wil men een geïnteresseerde partner vinden die op termijn vakantiewoningen en recreatieve activiteiten ter vervanging van de huidige camping kan ontwikkelen.

Jachthaven De Spaanjerd is een goed bezochte toeristische trekpleister. De investeringen van de afgelopen jaren hebben zeker geloond en het gemeentebestuur wil toerisme als economische hefboom accentueren. Daarom wordt er op zoek gegaan naar partners die het toeristisch aanbod mee willen versterken.

In dit dossier gaat het dan concreet over firma’s die de bouw en exploitatie van vakantiewoningen op de locatie van de huidige camping en een deel van de verdere oostelijke Maasoever op zich willen nemen. Qua aantal wil het gemeentebestuur in dezelfde lijn blijven van de huidige bezetting van de camping. Via een toeristenbelasting zullen de bezoekers dan bijdragen aan de gemeentekas.

De volledige selectieleidraad is hieronder als download terug te vinden.