Gemeente Gemeente Kinrooi

Outdoor corona expo aan gemeentehuis

Gepubliceerd op  do 08 jul 2021
Ga je binnenkort naar het gemeentehuis of passeer je in de buurt met een fietstocht? Neem dan zeker even de tijd voor een korte wandeling op het grasveld voor het administratief centrum. Daar hebben de medewerkers van de technische dienst een prachtige outdoor corona expo opgebouwd.

In het voorjaar van 2020 - toen de inwoners wegens corona gedwongen werden om enkel in de eigen buurt te bewegen - lanceerde de dienst vrije tijd een fotowedstrijd. Tot 31 augustus 2020 kon iedereen leuke foto’s insturen: van jezelf, je gezin, je hond, een leuk landschap of een bezienswaardigheid.

Uit de 341 ingezonden foto’s koos een vakkundige jury 31 winnaars. Initieel was het de bedoeling om – net zoals andere jaren – het cultuurseizoen te openen met een fototentoonstelling in GC De Stegel. In september 2020 was dat nog niet mogelijk om de gekende redenen. Hopelijk kan dat dit jaar in september wel weer maar de foto's zijn nu al outdoor te bewonderen!

De winnende foto’s werden in full colour afgedrukt op HPL-platen van 133 x 100 cm. De eerste week van juli waren de medewerkers van de technische dienst druk in de weer met de opbouw van de outdoor expo. Het resultaat mag gezien worden en is zeker een wandeling voor het gemeentehuis waard.