Gemeente Gemeente Kinrooi

Op staycation in Kinrooi

Gepubliceerd op  wo 15 jul 2020
Staycation is het woord van deze zomer... In plaats van ver weg op vakantie, gewoon thuis blijven en allemaal leuke dingen in de buurt doen? We zetten enkele kersverse tips op een rij...

Een BBQ met zicht op het water
Zin om te barbecuen maar woon je op een appartement of is je tuin wat te klein? Dan kan je gebruik maken van de gloednieuwe publieke barbecuetoestellen aan het Bastion in Kessenich. Die zijn sinds 13 juli in gebruik genomen. De precieze voorwaarden en regels over het gebruik vind je hier op de website.

In vlindervlucht door de Goort
Aanstaande maandag 20 juli gaat het pas officieel open maar we geven de tip alvast mee voor gezinnen met jonge kinderen: een educatieve wandeling voor kinderen van drie tot zes jaar met als rode draad Tijn, de grote weerschijnvlinder. Die neemt de kinderen mee op pad voor een tocht van 2,5 km waarbij hij meer vertelt over zijn leven en de natuur van dit prachtige gebied. De start van deze wandeling bevindt zich in de Doorslagstraat te Kinrooi. De wandeling is gratis. Het project kwam tot stand met financiële middelen van EFRO.

Cultuur beluisteren op een bankje
Sinds deze week en nog tot 31 augustus 2020 kan je op veertien zitbanken in Kinrooi een vleugje cultuur opsnuiven en beluisteren dankzij Het Bankje, een zomers podcastinitiatief van Open Doek om je culturele honger te stillen in coronatijd. Via een QR-code op de zitbank, kan je ter plaatse een mooi verhaal beluisteren. Nieuwsgierig? Ga dan zeker eens langs één van de zitbankjes met verhalen. Via deze Google Map weet je ze allemaal te vinden !