Gemeente Gemeente Kinrooi

Nieuw onderkomen voor Chiro Kinrooi

Gepubliceerd op  wo 27 mrt 2019
Op maandag 1 april zal aannemer Croes beginnen met de afbraak van de verouderde Chiro-lokalen in de Kruisstraat. In samenwerking met de gemeente zal er deze maand werk gemaakt worden van een nieuw onderkomen voor Chiro Sint-Martinus Kinrooi.

De gemeente Kinrooi heeft een aantal klasunits gekocht van de stad Maaseik voor een symbolische euro. Deze hebben gediend voor lagere school de Beverburcht in de Eerste straat en zullen in april richting Kinrooi verhuizen, meer bepaald naar de Kruisstraat waar nu de Chiro-lokalen gelegen zijn.

"De verbouwing of het voorzien van nieuwe lokalen is iets dat al heel lang ter sprake is bij Chiro Kinrooi. Maar financieel is dat erg moeilijk, zeker om iets nieuws te bouwen.", aldus voorzitter Jens Vandebroek. "Toen we na de zomer het idee van de klasunits hoorden, zagen we hier een mooie kans in. Komend weekend zullen we het materiaal uit de lokalen halen en onderbrengen in een tijdelijke kadertent. Maandag beginnen de afbraakwerken van de huidige lokalen en als alles naar wens verloopt, zal er de eerste zondag van mei voor de eerste keer Chiro zijn in de nieuwe lokalen. Het brengt onze werking verder niet in het gedrang want de komende zondagen is er nog onze Pastadag, Pasen, enz... Bovendien kunnen we één keer vanuit de kadertent werken."

Naast de nieuwe lokalen voor de Chiro, is er nog een bijkomende grote ruimte voorzien die dienst zal doen als ontmoetingsruimte voor de buurt of andere verenigingen. Deze lokalen zijn uitgerust met sanitair en een keuken en zullen te huur aangeboden worden door Chiro Sint-Martinus Kinrooi. Gezien de ontwikkeling en groei van de nabijgelegen nieuwe wijk, ontstaat er zo meteen een fijne ontmoetingsplek waar de buurt ook terecht kan.