Gemeente Gemeente Kinrooi

Nieuw Bancontact CASH-punt in Kinrooi

Gepubliceerd op  ma 15 jan 2024
Sinds kort is er een gloednieuw Bancontact CASH-punt in Kinrooi. Dat vind je op het Dorpsplein ter hoogte van nummer 3. Elke burger kan er - ongeacht welke bank hij of zij klant is - gebruik maken om cash geld af te halen en de pincode te wijzigen.

Ondanks dat iedereen meer overschakelt op digitaal bankieren, is er soms nog de behoefte om vlot aan cash geld te geraken. Batopin is opgericht op initiatief van de banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC en bouwt een nieuw, geoptimaliseerd netwerk van neutrale CASH-punten uit, die evenwichtig verspreid zijn over het grondgebied. Alle eigen geldautomaten van de vier grootbanken zullen geleidelijk verdwijnen, om plaats te maken voor de beter gespreide, neutrale CASH-punten die gemakkelijk te herkennen zijn aan het vertrouwde Bancontact-logo.

De keuze van een nieuwe locatie is het resultaat van een zorgvuldig selectieproces om systematisch de meest aangewezen locatie te vinden. Voor Kinrooi viel de keuze op het Dorpsplein. Ter hoogte van nummer 3 is er een binnenruimte die plaats biedt aan drie geldautomaten waar elke burger, ongeacht zijn bank, gebruik van kan maken. Geld afhalen en pincode veranderen, kan iedereen. Klanten van de partnerbanken kunnen er ook het saldo van hun rekening opvragen en geld storten. De drie geldautomaten zijn iedere dag beschikbaar van 6u00 tot 0u00. De Bancontact CASH-punten beschikken 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 over cameratoezicht. Bij verdachte gebeurtenissen treedt een alarm met sirene in werking.