Gemeente Gemeente Kinrooi

Opruimwerken na wateroverlast gestart

Gepubliceerd op  ma 19 jul 2021
Deze ochtend werd al vroeg vergaderd om de opruimwerken in te plannen. De gemeentelijke technische dienst is inmiddels daarmee volop gestart. Er zijn enkele initiatieven voor zij die hun solidariteit met getroffen burgers - ook buiten Kinrooi - willen tonen.

Sinds donderdag heeft de gemeente iedereen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de gevolgen van de zware regenval en het stijgende Maaspeil via de gemeentelijke Facebook-pagina en dit nieuwsbericht.

Vandaag is een nieuwe "gemeentelijke fase" begonnen, met name de opruimingswerken: zandzakken en dranghekken terug verzamelen en enkele containers "enkel voor overstromingsafval" voorzien zodat de opruimwerken vlot kunnen verlopen. De werken concentreren zich vandaag voornamelijk aan Marec en het Tegelhuuske.

Wil je helpen? Dat kan !

De gemeente Kinrooi voorziet zelf geen inzamel- of hulpacties maar dat mag u niet beletten om te helpen als u dat wil. We ondersteunen de actie van het Rode Kruis dat opriep om geen spullen te verzamelen maar om geld in te zamelen voor getroffen burgers. Meer info over die financiële solidariteit vindt u hier

Steekt u liever de handen uit de mouwen? Dan kan u zich op dezelfde pagina registreren en aanmelden als (crisis)vrijwilliger. Het Rode Kruis brengt alle taken in kaart zodat de vrijwilligers zinvol ingezet kunnen worden. Het Rode Kruis zal dus zeker terugkomen op uw registratie.