Gemeente Gemeente Kinrooi

Luisteren naar een ex-inbreker !

Gepubliceerd op  vr 09 okt 2020
1 dag niet, de nationale campagne tegen woninginbraak vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 25 oktober. Naar aanleiding van deze actie kan je naar een ex-inbreker gaan luisteren. Hij geeft je allerhande tips om ongewenst bezoek te voorkomen tijdens twee infosessies van politiezone Carma.

Tijdens 1 dag niet slaan overheden, handelaars, politie en burgers de handen in elkaar tegen woninginbraak. Er worden acties voorzien om mensen te sensibiliseren en hen eenvoudige tips mee te geven tegen inbraak.

Als gemeente van de politiezone Carma mogen inwoners uit Kinrooi ook een beroep doen op het Veiligheidshuis in Genk. Zij organiseren twee gratis infosessies met Evert Jansen, een ex-inbreker die nu op het rechte pad is en anti-inbraaktips geeft !

Evert Jansen was jarenlang een ervaringsdeskundige binnen het Nederlandse inbrekersmilieu. Hij ging op verkenning en sloeg vaak lukraak zijn slag: Ik liep rond in de wijk en deed gewoon alsof ik er moest zijn. Mensen vroegen me zelfs niet wie ik was. Zo simpel kan het zijn. Door eenvoudige tips toe te passen, kan je je woning al een stuk beter beveiligen. Tientallen jaren later is hij nu op het rechte pad en geeft hij tips aan bewoners tijdens info-avonden.

U bent welkom op:
- donderdag 22 oktober om 19u30 schouwburg Genk (eerste verdieping stadhuis)
- vrijdag 23 oktober om 19u30 Kapel in stadhuis Bree

Wil jij erbij zijn? Dan kan je hier online inschrijven. De infosessies zijn gratis maar omwille van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Breng ook zeker een mondmasker mee naar de infosessie.