Gemeente Gemeente Kinrooi

Recyclagepark met zomerregeling

Gepubliceerd op  di 05 mei 2020
Naar aanleiding van de coronacrisis heeft Limburg.net een aantal maatregelen doorgevoerd om in overeenstemming te zijn met de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad. Sommige hiervan worden vanaf deze maand versoepeld. Bij deze de actuele stand van Limburg.net inzake het afvalgebeuren.

Recyclageparken werken opnieuw volgens zomeruurregeling
De recyclageparken zijn op 7 april heropend door het invoeren van een hele reeks van voorzorgsmaatregelen.  Zo kan men 1 keer om de 14 dagen het recyclagepark bezoeken, is er geen verkoop van bakken of compost, ….  Ook konden de burgers vanaf de heropening terecht in de parken tijdens de openingsuren volgens de winteruurregeling.  Vanaf dinsdag 5 mei zijn de parken opnieuw een uurtje langer open op de weekdagen en werkt het recyclagepark terug volgens het zomeruurregime. De exacte openingsuren vindt u hier.

Inzameling papier en karton
Dat gebeurt in Kinrooi door verenigingen of door een privé-partner van Limburg.net. De ophaling door verenigingen blijven tot nader order geannuleerd. Er kan niet ingegaan worden op vragen van verenigingen om een container te plaatsen waar burgers papier en karton naar toe brengen. Het afvalstoffenplan laat dit niet toe en het zou hinder kunnen meebrengen (sluikstorten, samenscholing, niet naleven afspraken social distance, ….). De ophaalrondes van de verenigingen kunnen evenmin overgenomen worden door de privé-partner. Die is ook bezig met de ophaling van huisvuil. Daarnaast zijn alle beschikbare wagens ingezet om rondes zoveel mogelijk te ontdubbelen.  

Grofvuil
In april was er geen ophaling van grofvuil. In mei herneemt deze ophaling zoals gepland. De betaling hiervoor kan via de voorschotregeling van diftar.