Gemeente Gemeente Kinrooi

Langste eettafel met 248 inschrijvingen

Gepubliceerd op  di 28 mei 2024
Aanstaande donderdag 30 mei is er in Kinrooi opnieuw een speciale editie van het dorpsrestaurant voor senioren. GC De Stegel ontvangt maar liefst 248 gasten voor de Langste eettafel.

De Week van Verbondenheid - een initiatief van Bond zonder Naam en SAAMO - staat in het teken van opkomen voor meer menselijke warmte en oprechte verbinding. Het gaat over het afbreken van muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en van muren tussen mensen.

Eén keer per jaar staat een dorpsrestaurant voor senioren in het teken van dit verbindend initiatief. Zo komt het dat er op donderdag 30 mei maar liefst 248 eters aanschuiven voor de Langste eettafel in de grote zaal van GC De Stegel. Dat zijn er bijna 50 meer dan de vorige editie. Woonzorgcentrum Zorgvlied is - naast de gebruikelijke 60-plussers - aanwezig met 46 bewoners van het rusthuis en de assistentiewoningen en met 26 vrijwilligers en medewerkers.

Op het menu staat kipcocktail als voorgerecht, gevolgd door tomatensoep met balletjes, kalkoenfilet met champignonsaus, bloemkool en kroketten. Als dessert is een stukje ijstaart voorzien. De aanwezige senioren kunnen tussen de gerechten door ook nog wat randanimatie verwachten. Zo kunnen ze in functie van zondag 9 juni nog een keer gaan oefenen op de stemcomputers. Ook zullen ze als één van de eerste inwoners de burgerbevraging kunnen invullen die donderdag gelanceerd zal worden.