Gemeente Gemeente Kinrooi

Laatste 10 dagen om Kinrooi mee te maken

Gepubliceerd op  wo 08 mei 2019
Op 18 maart lanceerde gemeente & OCMW Kinrooi het online burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be. Ondertussen staat de teller op meer dan 600 geregistreerde personen en een kleine 100 voorstellen en ideeën. Bekijk ze en breng uw stem voor of tegen uit.

De meeste voorstellen vallen onder het thema een fijne(re) buurt en leefomgeving. Mobiliteit, straten en pleinen zijn vaak terugkerende subthema's. Ook in de thema's zorgen voor elkaar en voor anderen en leven, organiseren en beleven zijn al ideeën gepost. De eerste fase van de participatie loopt nog tot 18 mei.

617 geregisteerden
Op dit moment hebben zich reeds 617 personen geregistreerd op kinrooimeemaken.be. Zij kunnen allen een voorstel of idee posten op het e-platform. Ook voor of tegen een bepaald idee stemmen kan, maar dat gebeurt anoniem. Enkel bij een voorstel of reactie, wordt je naam getoond. Als je de ideeën alleen maar wil lezen, kan dat zonder registratie op kinrooimeemaken.be maar dat verdient niet de voorkeur. De participatie is natuurlijk pas een feit als je registreert, reageert en stemt, dus... doen: kinrooimeemaken.be/sign-up!

Fase 2 vanaf 18 mei
Nadat alle ideeën verzameld zijn, gaat een kernteam aan de slag om alle voorstellen te verwerken. De ideeën dienen als inspiratie voor de Meemaakdagen op 11 en 18 juni. Dan zal het gemeentebestuur in gesprek met alle geïnteresseerden over de toekomst van de gemeente Kinrooi. Meer daarover later...