Gemeente Gemeente Kinrooi

Kunst aan de Maas, dat kiezen we samen !

Gepubliceerd op  vr 05 mrt 2021
Kinrooi zal, samen met Z33 en Regionaal Landschap Kempen en Maasland, participeren in het project Kunst in de Open Ruimte. Dat levert de komende jaren enkele nieuwe kunstobjecten in de Maasgemeenten op. Welke precies? In Kinrooi kiezen we dat samen.

Tussen de periode 2021 en 2025 zal in de Maasgemeenten op diverse locaties een nieuwe belevingslaag of kunstobject worden gerealiseerd. Kinrooi zal als een van de eerste gemeenten worden benaderd en voorziet net zoals de andere Maasgemeenten 50.000 euro voor de realisatie van dit project, waarvoor in totaal 2,8 miljoen euro gereserveerd is door andere instanties. Deze belevingslaag toevoegen aan het – nu al mooie – landschap is voor Kinrooi een nieuwe stap in de verdere toeristische ontwikkeling. 

Om deze kunst aan de Maas zo goed mogelijk in te bedden in de lokale leefomgeving, zal de gemeente een lokale werkgroep aanstellen die de kunstenaars zal inspireren met verhaallijnen, ideeën en achtergrondinformatie. De werkgroep zal samengesteld worden op basis van een traject via dit burgerparticipatieplatform. Via www.kinrooimeemaken.be/kor vragen we de inwoners wie als expert in de werkgroep thuishoort. Indien de inwoner zelf geen expert is, maar iemand kent kan hij die persoon suggereren. Indien men zelf een goed idee heeft of een geschikte locatie weet, kan men die voorstellen ook kwijt op het platform. Suggesties hiervoor zijn welkom tot 25 maart.

Wil je meer weten over het ganse project? Bekijk dan dit nieuwsbericht van TV Limburg.