Gemeente Gemeente Kinrooi

Burgerideeën gezocht voor kinrooimeemaken.be

Gepubliceerd op  ma 18 mrt 2019
Heb jij een goed idee of voorstel om Kinrooi nog mooier en/of beter te maken? Dan ben je zeker welkom op kinrooimeemaken.be, het online burgerparticipatieplatform van gemeente & OCMW Kinrooi dat op 18 maart gelanceerd werd. Tot 18 mei worden alle ideeën online verzameld.

Kinrooimeemaken.be is een nieuw burgerparticipatieplatform dat gemeente & OCMW Kinrooi lanceren in samenwerking met CitizenLab. Via deze gebruiksvriendelijke online tool, kan iedereen zijn of haar ideeën of voorstellen lanceren. Het beleid hoopt op zoveel mogelijk ideeën maar natuurlijk zal niet ieder voorstel uitgevoerd kunnen worden. In een later stadium zal een aantal ideeën dienen voor het meerjarenplan.

Wat de input van voorstellen betreft, worden drie thema’s aangereikt:
- een fijne(re) buurt en leefomgeving
- zorgen voor elkaar en voor anderen
- leven, organiseren en beleven.

Als iemand een ander voorstel of idee heeft dat daar niet meteen in past, is dat evenzeer welkom in een algemene rubriek. Om een idee te lanceren, moet men zich registreren met een voornaam, naam en mailadres. Het kan ook zeer gemakkelijk via een Facebook- of Google-account. Dat kan via kinrooimeemaken.be/sign-up. Om de input van de ideeën goed te kunnen verwerken, vragen we ook het adres, de woonplaats en (niet-verplicht) het geboortejaar. De eerste fase van het burgerparticipatietraject loopt van 18 maart tot 18 mei 2019.

Je kan hier de eerste en populairste voorstellen al bekijken: