Gemeente Gemeente Kinrooi

Kinrooi zoekt gemachtigde opzichters

Gepubliceerd op  ma 15 jul 2019
U kent ze wel: de vrijwilligers die dagelijks in weer en wind bezig zijn om de kinderen veilig van en naar school te begeleiden. Maar het is toch vakantie, zal u zeggen? Dat neemt niet weg dat de gemeente Kinrooi nu al een oproep doet naar nieuwe gemachtigde opzichters.

Telkens als de groep van gemachtigd opzichters samenkomt, uitten zij de nood aan nieuwe, bijkomende vrijwilligers. Op dit moment worden in de eerste plaats minstens twee personen voor het kruispunt in Molenbeersel centrum gezocht. Door het overlijden van één van de trouwe opzichters en het stoppen van een andere vrijwilliger op leeftijd, zijn daar enkele bijkomende krachten nodig. Ze zijn momenteel met negen opzichters die zich dagelijks afwisselen. Daarnaast zijn er ook gemachtigd opzichters nodig in de Kasteelstraat te Kessenich, bij de schoolomgeving van Icarus. Ook voor de Bommesaar zijn er zowel in Kessenich als in Geistingen nieuwe helpende handen nodig. Zij organiseren vanaf het komend schooljaar de eerste drie leerjaren alleen nog maar in Geistingen terwijl het vierde, vijfde en zesde enkel in Kessenich les zal krijgen. Daardoor zullen zich meer kinderen per fiets verplaatsen. Het is de bedoeling dat dit via de Bommesaar (Kessenicherweg) gebeurt en dan zouden gemachtigd opzichters aan de kruispunten met de Vilgertenweg en Meierstraat zeer welkom zijn. Los van deze locaties, is overal extra mankracht gewenst. Dan kan er bijvoorbeeld ook eens (meer) gewisseld worden met de huidige opzichters.

Wie meer wil weten of eraan denkt zich kandidaat te stellen om gemachtigd opzichter te worden, kan contact nemen met de dienst vrije tijd in GC De Stegel via 089 300 840. De dienst voorziet een opleiding voor geïnteresseerden zodat zij ook wettelijk in orde zijn als gemachtigd opzichter. Ook het materiaal - bordje, herkenbare jas, … - wordt ter beschikking gesteld.