Gemeente Gemeente Kinrooi

Kinrooi op zoek naar lokale duurzame helden

Gepubliceerd op  wo 21 jul 2021
Van 18 tot 25 september hangt Kinrooi de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen lokale duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Kinrooise burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving.
De lokale duurzame helden worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (rond schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit, …) 
 
Duurzame Kinrooise helden gezocht 
Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met de zorg voor onze planeet? Heb je bijvoorbeeld een klimaat robuuste of biodiverse tuin? Dan ben jij ongetwijfeld een duurzame held! Kinrooi pakt graag uit met jou als inwoner: 
- Stel je snel kandidaat via omgeving@kinrooi.be (liefst vóór 12 augustus 2021) 
- Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Kinrooi een aangenamer, gezonder, groener, eerlijker,  duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door! 

Wat doet een duurzame held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Gewoon z’n ding! Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.
 
Nog niet helemaal overtuigd?
- Bekijk de profielen van alle duurzame helden van de vorige edities op www.duurzamegemeente.be.
- Bekijk dit filmpje "SDGs, wa dé da nu ollemoale?" waarin Vlaamse burgemeesters uitleggen wat de SDG’s zijn.
- Lees alles over de SDG’s op www.vvsg.be/sdgs.