Gemeente Gemeente Kinrooi

Kinrooi op zoek naar Duurzame Helden

Gepubliceerd op  do 27 jun 2019
Van 18 tot 25 september doet Kinrooi mee aan de week van de duurzame gemeente. Waarom leest u dit nu al? Omdat we op zoek zijn naar duurzame helden. Kent u er een of bent u er zelf eentje? Meld u dan aan voor 15 augustus.

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties, een langetermijn-agenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten hangt Kinrooi van 18 tot 25 september de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis. Dan zetten we onze Duurzame Helden in de kijker. Dat zijn Kinrooise burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

Duurzame helden gezocht !

Bent u in uw dagelijkse leven - in uw job, uw hobby, uw vereniging - bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan bent u ongetwijfeld een Duurzame Held! Stel u voor 15 augustus kandidaat per mail via grondgebiedszaken@kinrooi.be. Kent u andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Kinrooi een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door.

Check ook www.duurzamegemeente.be