Gemeente Gemeente Kinrooi

Kessenicherveld en Linssenhof als nieuwe straatnamen

Gepubliceerd op  wo 08 sep 2021
In Kessenich is men volop bezig aan twee nieuwe verkavelingen.Na een voorlopige goedkeuring in juni, gaf de gemeenteraad in september haar definitieve goedkeuring aan Kessenicherveld en Linssenhof.

De nieuwe gemeentelijke verkaveling tussen de Veldstraat, Meierstraat en de toegangsweg van de sporthal krijgt de naam Kessenicherveld. Voor de privé verkaveling tussen Veldstraat, Meierstraat en Dorpsstraat is Linssenhof voorgesteld als naam.

De voorbije maanden werden tal van adviezen opgevraagd aan specialisten ter zake. Uit die adviezen kwam een uitvoerige lijst met twintig naamvoorstellen waaruit deze twee voorstellen behouden werden om eerst voorlopig en nu definitief goedgekeurd te worden door de gemeenteraad.

Kessenicherveld verwijst naar de historische benaming van dit gebied in de Atlas der Buurtwegen. Linssenhof is een verwijzing naar de boerderij die altijd op die plaats gelegen heeft en die beheerd werd door de familie Linssen. Tijdens de laatste generatie was dat trouwens door Gerard Linssen en Maria Meersman, de eerste vrouwelijke schepen van de gemeente Kinrooi.